9 Mart 2017 Perşembe

Japon Drama Önerileri Vol.11 : Gokusen Serisi



Gokusen serisi Japon dramalarının belki de en klasik olanları. 3 seriden oluşan dizi 12 bölümden oluşuyor. Artı olarak özel bölümler ve tüm seriden oyuncular içeren bir filmi bile var.




 Oyunculara tek tek girmek biraz zor olur ama her seride görebileceğiniz, Yukie Nakama serinin başrolündeki öğretmen Kumiko'yu oynuyor. 1. sezonda yine başrollerde Arashi'den Matsumoto Jun, Kenichi Matsuyama,Oguri Shun ve Hiroki Narimiya'yı görüyorsunuz. 2. sezonda KAT-TUN'dan Kamenashi Kazuya ve Akanishi Jin, Teppei Koike ve Mokomichi Hayama bulunuyor. Son sezonda ise Hey! Say! JUMP üyesi Takaki Yuya, Haruma Miura, Shohei Miura ve Johnny's WEST üyeleri Akito Kiriyama ve Junta Nakama var. Kısacası oyuncu kadrosu bir hayli iyi olan bir seri diyebiliriz.
Konular her sezon için aynı sayılabilir. Bir mafyanın torunu olan Kumiko dedesinin yerine geçmek yerine öğretmen olmaya karar verir. Ve girdiği her okulda da en belalı sınıfa öğretmen olarak gelir. Sınıflarda 6 kişiden oluşan harbi kötü çocukların olduğu bir grup var her sezonda. Dizi öncelikle bu çocukların hayat hikayesinden bir kesitini ve öğretmenlerinin o sınıfın hayatını nasıl değiştirdiğini anlatıyor.

Hana Kimi'den sonra J-Drama izlemeye yeni başlayanlar için en çok önerilen dizilerden biri olabilir. Şimdiki büyük ve popüler oyuncuların çoğunun başrol olmasa bile yan rollerle o diziye dahil olduğunu düşünürsek, başlangıç için gayet iyi bir seçenek. Bu sayede içlerinden mutlaka oyunculuğunu beğendiğiniz birini bulabilir ve onun dizilerinden devam edebilirsiniz. 3 sezon aynı konuyu izlemek sıkıcı sayılır aslında. Sezonlar arasında ciddi bir bağlantı bulunmasa da filmini izlerken görmediğiniz karakterler ortaya çıkabilir. Mesela ben Gokusen 1'i izlemeden filmi izlediğim için bazı karakterleri çok bilmiyordum. Ki 1. sezondan bir karakterde diğer 2 sezonda önünüze çıkıyor. Tümünü olmasa da oyunculardan seçerek mutlaka bir sezonu izlemenizi tavsiye ederim. Benim favorim Gokusen 2'ydi bu arada :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder