29 Kasım 2017 Çarşamba

Japon Drama Önerileri Vol.17 : Hell Teacher Nube


Yine bir mangadan çevrilme diziyle daha karşınızdayım. Hell Teacher Nube, 2014 yapımı, 10 bölümden oluşan bir dizi.

Oyuncu kadrosunun bana göre iyi olduğunu söylemeliyim. Başrolde Ryuhei Maruyama, Mirei Kiritani, Mokomichi Hayami ve Yuri Chinen var. Ayrıca ekipte Taishi Nakagawa ve Yoshizawa Ryo da var. İkisi de şuan popüler aktörlerden :)


Dizinin konusu gerçekten "tuhaf" bir durumu olan öğretmen Nube'nin öğrencilerini yokailerden kurtarmasıyla alakalı. Yokai Japon inanışlarına göre değişik türlerden oluşan yaratık biçimli hayaletler. Her yokainin kendine has hikayeleri de var onlara göre. Dizide tam olarak bu okula ve Nube'ye musallat olmuş bir grup yokaiden öğrencilerin kurtarılması ile geçiyor.

Benim gibi biraz fazla korkaksanız diziyi akşam vakti izlemenizi tavsiye etmem. Ayrıca dizinin 12-13 yaş civarı çocuklara da göre olduğunu düşünmüyorum. Her ne kadar Hey!Say!JUMP hayranı olsanız da gerçekten bazı sahnelerde aniden çıkan çirkin yokailer insanı ürkütebiliyor. Çabuk etkileniyorsanız özellikle dizinin yokai sahnelerini atlamanızı yada direkt diziyi es geçmenizi öneririm. Oyuncular açısından kendini fazlasıyla izlettirse de korkuyorsanız gerek yok :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder